Inleiding Eucharistieviering 1 maart 2020

Inleiding op de Eucharistieviering op de Eerste Zondag van de Veertigdagentijd/ Vastentijd 1 maart 2020.

Ik denk dat wij onze oren niet konden geloven dat afgelopen donderdagavond bekend werd dat het Coronavirus bij een inwoner van Loon op Zand, in onze parochiegemeenschap is aangetroffen en inmiddels helaas bij meer mensen in Nederland.
De pers stroomde toe en zocht antwoorden op vragen die nog niet konden worden gegeven.
Na de persconferentie die in Tilburg werd gegeven werd mij gevraagd door Een Vandaag een interview te geven, waarin mij werd gevraagd hoe ik als pastoor van de parochie hier mee omga.
U kunt dit bij uitzending gemist terugvinden. Klik Hier…

Deze zondag van de Veertigdagentijd heeft als thema beproeving.
Jezusbeproevingen in de woestijn, maar die woestijn kan ook in ons leven allerlei vormen aannemen: o.a. het stukje niemandsland waarin je terechtkomt als het Coronavirus een bedreiging vormt dichtbij en je vertrouwen beproeft, je naaste omgeving wordt geraakt en de aandacht ongevraagd op je wordt gevestigd.

Als parochiegemeenschap ontstaken wij deze zondag voor het altaar een kaars om deze lieve mensen te steunen en voor hen bidden.
De Nederlands Bisschoppenconferentie was voorbereid op het virus dat ons land nu heeft getroffen en heeft direct alle parochies het volgende meegedeeld zodat ieder zijn of haar steentje kan bijdragen ter preventie van verspreiding van het Coronavirus.
Lees verder …