Advent tijdens de corona pandemie.

Wat een Advent dit jaar.
Geen grote kerstmarkten, evenementen en geen gezellige glühweinavonden met vrienden in de horeca .
In plaats daarvan korte donkere dagen, kale bomen, een wazige sfeer.
Wanneer er bijzonder mooie evenementen op komst zijn, kijken we er naar uit en kunnen we bijna niet wachten tot het zover is.
Dat is ook het geval in deze speciale weken in de winter: In de Advent – de voorbereidingsperiode voor Kerstmis.
Met Kerstmis vieren we de geboorte van Jezus.
Advent ontleend zijn naam aan het Latijnse woord “adventus”, wat betekent aankomst.

Vanaf 1 december staan er in onze parochie H. Willibrord twee grote adventskalenders in de voorportalen van de kerken “St. Jans Onthoofding” te Loon op Zand en de “St. Jan” aan de Hoofdstraat te Kaatsheuvel.
De voorportalen van deze kerken zijn elke dag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.
In elke adventskalender zitten 24 luikjes.
Iedere dag wordt er een nieuw luikje geopend.
Naast de kalender komt er ook nog een kaartenbak met uitleg van de plaatjes, opdrachten voor kinderen en recepten.
Door middel van de plaatjes en teksten wordt men aan het denken gezet.
De kaartjes mogen mee naar huis worden genomen.
Laat je verrassen door wat erop staat!
Ben je Jong , oud, eenzaam, druk met je carrière, of je wel of niet geloofd, we hebben aan iedereen gedacht.
Als u wilt, kunt u in het boekje dat op de tafel ligt, uw reactie achterlaten.
Loop tijdens een wandeling eens naar de kerk en laat je inspireren door de adventskalender.