Advent 2022
Bent u vorig jaar, in de advent, in de voorportalen van de St. Jan kerk te Kaatsheuvel en in de kerk te Loon op Zand geweest?
Er stonden daar twee grote adventskalenders.
Met verrassende teksten, gebeden, recepten, knutselen, verhalen, achtergrondinformatie en nog veel meer.
Vele mooie en dankbare reacties hebben we mogen ontvangen.
Ook dit jaar komen de twee adventskalenders in de voorportalen te staan.
Met nieuwe afbeeldingen met daarbij de verassende kaartjes voor jong en oud.
Dit jaar bereiden we het uit!
De eethoek in de kamer even aan de kant, gereedschapskist uit de berging en werken maar.
Twee mooie kaartenbakken in de vorm van dennenbomen.
Nog even afwerken en ze kunnen naast de adventskalender worden geplaatst.
Advent is een tijd van waken en verlangen, tijd van geduld, wachten en groei.
Op iedere adventszondag wordt één kaars van de adventskrans ontstoken, net zolang tot op de laatste zondag vier kaarsen branden.
Met elke kaars die we aansteken wordt het lichter en iedere week komen we een stapje dichterbij het wonder van Kerstmis.
Ga met ons mee op weg naar Bethlehem?
Op een eenvoudige manier kun jij net zoals Maria en Jozef, op weg gaan.
Waar naartoe?
Beleef het mee, sta op en ga naar de grote adventskalenders in de kerken St. Jans Onthoofding te Loon op Zand en de St. Jan te Kaatsheuvel.
Vanaf 1 december zal iedere dag een luikje geopend worden met verassende inspirerende teksten en opdrachten.